Nutričně bohatá pochoutka ve formě sušených švestek je k dostání celoročně na rozdíl od čerstvých švestek. 

Švestky jsou plody slivoně švestky neboli švestky domácí původem z Kavkazu. Jedná se o peckovici a nejlépe se jí daří v mírném podnebí. Její plody mají výraznou aromatickou vůni. Ze švestek se vyrábějí povidla, ovocné knedlíky a z přezrálých plodů se kvasí známá slivovice.

Výhody

  • - rychlý zdroj energie
  • - příjemná sladká chuť i bez přidaného cukru
  • - bez konzervantů

Využití 

Využití sušených švestek je velmi široké:

  1. do kaší - krásně se hodí na dochucení a ozdobení cereální kaše v kombinaci s mákem a se skořicí

  2. svačinka - samotné nebo v kombinaci s jiným sušeným ovocem nebo oříšky mohou sloužit jako rychlá a výživná svačina

  3. pečení - švestky můžete přidat do těsta při pečení koláčů

  4. švestková omáčka ke slaným jídlům

  5. sušené švestky místo klobásy do veganské zelňačky (viz. recepty na blogu)

TIPY  

Sušené švestky skvěle chutnají v tradičním českém jahelníku.

Věděli jste, že?

Švestky se pěstují v Evropě už od 5 století. Pecky švestek byly objeveny už z období Starého Říma.

Země původu: Bulharsko

Složení: 100% sušené švestky. Mohou obsahovat kousky pecek.

4 dalších produktů ve stejné kategorii: